Aspergelasagne met béchamelsaus

Aspergelasagne met béchamelsaus

vegetarisch

  • 9 lasagne vellen
  • 500 g groene asperges
  • 500 g witte asperges
  • 2 eetl. boter
  • 50 cl melk
  • 2 eetl. bloem
  • zout
  • peper, uit de molen
  • nootmuskaat, vers geraspt
  • oregano
  • 100 g Parmezaanse kaas

Schil eerst de witte asperges en onderaan 2 á 3 cm afsnijden.
De groene asperges hoeven niet geschild te worden, gewoon 2 á 3 cm onderaan afsnijden.
Kook de asperges in gezouten water met wat boter tot al dente.
Voor de béchamelsaus, smelt de boter in een steelpan, roer de bloem erdoor en meng met de melk tot een romige saus.
Op smaak brengen met zout, peper, nootmuskaat en oregano.
Vet een bakblik van de HLF in en vul laagje voor laagje lasagnebladeren, asperges en béchamelsaus in tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
De laatste laag moet béchamelsaus zijn.
Bestrooi met Parmezaanse kaas.
Bak de aspergelasagne in de HLF ± 25 minuten op 200 °C.

Tip
De aspergelasagne uit de HLF smaakt ook de volgende dag goed.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug