Appelflappen

Appelflappen

  • 6 plakken bladerdeeg
  • 2 appels, elstar
  • kaneel
  • suiker
  • 1 ei

Haal de plakken bladerdeeg van elkaar en laat ze ontdooien.
Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Schil de appels en verwijder de klokhuizen.
Snijd vervolgens de appels in kleine blokjes
Bestrooi de appelblokjes naar smaak met kaneel en suiker.
Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje van het appelmengsel.
Vouw het bladerdeeg naar binnen in een driehoek en druk de randen goed aan.
Klop het ei los en bestrijk de bovenzijde van de appelflappen hiermee.
Strooi een beetje suiker over de bovenkant van de appelflappen.
Laat de HLF voorverwarmen op 200 °C.
Bak vervolgens in 10 minuten de appelflappen goudbruin in het mandje van de HLF.

Variatietip
Je kan ook nog rozijnen toevoegen aan het appelmengsel.

Bron: NN

Terug