Appel en braambeskruimeltaart

Appel en braambeskruimeltaart

  • 250 g verse appels, naar keuze
  • 75 g suiker
  • 100 g verse bramen
  • 1 eetl. citroensap
  • 100 g bloem
  • 50 g in blokjes gesneden koude boter
  • zout

Verwarm de HLF voor op 205 °C.
Snij de appels naar keuze in blokjes en meng ze in een kom met het citroensap en 25 g suiker, voeg er de gewassen bramen aan toe.
Meng de bloem met een snufje zout, de rest van de suiker, boter en 1 eetlepel koud water in een kom.
Meng het tot het min of meer consistent is en gebruik dan je vingers om het af te maken tot een kruimelig mengsel.
Vet een taartvorm in en verdeel de vruchtenmix over het blik.
Verdeel het kruimelige mengsel gelijkmatig over het fruit en druk de bovenste laag licht aan
Doe de taartvorm in de HLF.
Bak 20 minuten tot ze goudbruin zijn.
Serveer de kruimeltaart warm of koud.

Bron: Airfryerweb

Terug