Abrikozen-bramencrumble

Abrikozen-bramencrumble

voor 6 tot 8 porties

  • 375 g verse abrikozen
  • 150 g verse bramen
  • 100 g suiker
  • 1 eetl. citroensap
  • 150 g bloem
  • zout
  • 75 g koude boter

Halveer de abrikozen en verwijder de pitten.
Snijd in blokjes en doe in een schaal.
Voeg bramen, 25 gram suiker en citroensap toe en meng.
Verdeel het fruitmengsel over de ovenschaal.
Meng in een kom bloem, een snufje zout en de resterende suiker.
Voeg de boter en 1 eetlepel koud water toe en kneed met uw vingertoppen tot een kruimelige massa.
Verwarm de HLF voor op 200 °C.
Verdeel het kruimelmengsel gelijkmatig over het fruit en druk iets aan.
Doe de ovenschaal in de mand en schuif de mand in de HLF.
Stel de timer in op 20 minuten en bak tot u de timer hoort en de crumble goudbruin en gaar is.

Bron: NN

Terug