Aardappels

Aardappels

vegetarisch, voor 2 porties

  • 750 g aardappelen, geschild
  • 1½ eetl. zonnebloemolie
  • 2 snufjes zout

Schil eerst de aardappelen en snijd ze in hapklare stukken.
Spoel de stukjes aardappel onder stromend water.
In een zeef of lekbak laten uitdruipen.
In een kom ten minste twee lagen keukenpapier leggen.
Leg de stukjes aardappel erop en schud, zodat de stukjes aardappel droog worden.
Als het papier te vochtig wordt, vervang het dan indien nodig.
Verwijder het papier uit de kom.
Voeg de olie toe en meng de aardappelstukjes.
Bak in ongeveer 20 minuten op 180 °C.
Af en toe omschudden en bakken tot ze goudbruin zijn.
Na het bakken de aardappelen uit de HLF nemen en naar smaak met zout bestrooien.

Tip
De aardappelen uit de HLF kunnen ook in potloodgrootte worden gesneden en als frites worden klaargemaakt.

Bron: Lizzy 2500
Gepubliceerd door: ich koche

Terug