Aardappelkroketten met Parmezaanse kaas

Aardappelkroketten met Parmezaanse kaas

vegetarisch

  • 300 g aardappelen (bloemige kokend, geschild en in blokjes gesneden)
  • 1 eidooier
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetl. meel
  • 2 eetl. bieslook, fijngehakt
  • vers gemalen peper
  • nootmuskaat
  • 2 eetl. plantaardige olie
  • 50 g paneermeel

Kook de aardappelen 15 minuten in gezouten water.
Giet de aardappelen af en maak er fijne aardappelpuree van met een aardappelstamper of aardappelpers.
Laat het afkoelen.
Voeg de eigeel, kaas, meel en bieslook toe aan de aardappelpuree en meng goed.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Meng de olie met het paneermeel en roer door tot het mengsel los en brokkelig wordt.
Vorm van de aardappelpuree 12 kroketten en wentel ze in de paneermeel totdat de kroketten volledig gepaneerd zijn.
Voeg zes kroketten aan de mand van de HLF.
Stel de timer in op 4 - 6 minuten en bak de aardappelkroketten bij 200 °C tot ze knapperig bruin zijn.
Bak dan de rest van de kroketten.
Serveer de aardappelkroketten met Parmezaanse kaas als bijgerecht of als snack.

Tip
De aardappelkroketten met Parmezaanse kaas combineren zeer goed met vlees en vis.

Bron: ich koche

Terug