Aardappelgratin met daslook

Aardappelgratin met daslook

vegetarisch

  • 330 g aardappelen, vastkokend
  • 1 handvol daslook
  • 1½ paprika
  • ½ prei
  • 1½ lente-uitjes
  • 2 eieren
  • 165 g zure room
  • 13 cl slagroom
  • ½ theel. mosterd
  • 1 snuifje nootmuskaat, vers geraspt
  • zout
  • peper, vers gemalen
  • boter
  • kaas, geraspt

Eerst de daslook wassen, goed drogen en fijn hakken.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
Was de paprika's, verwijder de steel en de witte schil en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Was de lente-uitjes en snijd deze in dunne ringen.
Klop de eieren met zure room, slagroom, mosterd, nootmuskaat, zout & peper.
Vet de bakpan in van de HLF.
Vul de groenten en aardappelschijfjes in lagen.
Leeg het eimengsel eroverheen.
Tot slot bestrooien met geraspte kaas.
Bak ongeveer 60 minuten op 180 °C in de HLF.
Een portie serveren.

Tip
Dit recept kan als bij- of hoofdgerecht worden geserveerd.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug