Aardappelgratin

Aardappelgratin

vegetarisch

  • 400 g aardappelen (licht bloemig, geschild)
  • 5 cl melk
  • 5 cl slagroom
  • vers gemalen peper
  • nootmuskaat
  • 40 g Gruyère kaas (of belegen, geraspt)

Snijd de aardappelen in flinterdunne plakjes.
Meng de melk in een kom met de slagroom en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Wentel de aardappelschijfjes door het melkmengsel.
Doe de aardappelschijfjes in een licht geoliede quicheschotel van 15 cm Ø en giet de rest van het mengsel uit de schaal over de aardappelen.
Verdeel de kaas gelijkmatig over de aardappelen.
Plaats de quichepan in de mand van de HLF.
Stel de timer in op 15 - 18 minuten en bak de aardappelgratin bij 200 °C totdat deze bruin en gaar is.

Tip
Serveer de aardappelgratin in vierkantjes met vis of vlees.
Varieer de gratin door de helft van de aardappelschijfjes te vervangen door courgette, wortel en/of pastinaakschijfjes. Doe de aardappelen en groenten afwisselend op elkaar.
Voeg een pikante noot toe aan de aardappelgratin door een geplet teentje knoflook toe te voegen aan het mengsel.

Bron: N.N.

Terug