|
|
De aardappelen schillen en in blokjes van 3 cm snijden.
Spoel de blokjes af onder stromend water.
Droog voorzichtig af met keukenpapier.
Meng 1 eetlepel olijfolie met het paprikapoeder in een middelgrote kom en breng op smaak met peper.
Draai de aardappelblokjes in de kruidige olie.
Doe de aardappelen in de bak van de HLF.
Stel de timer in op 20 - 22 minuten en bak de aardappelen bij 180 °C tot ze goudbruin en gaar zijn.
Af en toe eens door elkaar schudden.
Meng de Griekse yoghurt in een kleine kom met de resterende lepel olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi het met paprikapoeder.
Leg de aardappelblokjes op een bord en bestrooi ze met zout.
Serveer de geroosterde aardappelen en paprikapoeder met de yoghurt als een dipsaus.
Tip
Geroosterde aardappelen met paprikapoeder en Griekse yoghurt, zijn bijvoorbeeld bijzonder goed met rib-eye steak of kebab.
Kruid de aardappelblokjes op smaak met verschillende kruiden.
Meng de olie met bijvoorbeeld Marokkaanse Râs al Hânout of Mexicaanse tacokruiden.
Bron: N.N.