Aardappel- en groentenstrudel

Aardappel- en groentenstrudel

vegetarisch

  • 50 g wortelen
  • 50 g broccoli
  • 50 g erwten
  • verse kruiden
  • 250 g aardappelen, bloemig, gekookt
  • 100 g roomkaas, met kruiden
  • 1 ei
  • zout
  • peper
  • 2 strudeldeegbladeren, kant en klaar
  • melk

Eerst de wortelen in blokjes snijden en de broccoli in hapklare stukjes snijden.
Kook de groenten en erwten in kokend water tot ze beetgaar zijn.
Was en hak de kruiden fijn.
Rasp de gekookte aardappelen grof, meng met roomkaas, ei en kruiden en breng op smaak met zout & peper.
Leg de strudelbladeren in de mand, verdeel het aardappelmengsel erover en verdeel de groenten erover.
Rol strak op en bestrijk het met de melk.
Bak de aardappel- en groentestrudel in de HLF op 180 °C gedurende ca. 30 minuten tot goudgeel.

Tip
De aardappel- en groentenstrudel is geschikt als hoofdgerecht voor vier personen, maar kan ook worden geserveerd als voorgerecht of bijgerecht voor meerdere personen.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug