Aardappel- en groentechips

Aardappel- en groentechips

vegetarisch

  • 100 g aardappelen
  • 1 eetl. koolzaadolie
  • zout
  • paprika
  • paprikapoeder

Schil de aardappelen voor de aardappel- en groentechips en snijd ze in fijne plakjes met behulp van een keukenmachine.
Laat de aardappelschijfjes 20 minuten in koud water staan, zodat het zetmeel kan ontsnappen.
Dep de plakken vervolgens droog met een doek en meng met de olie.
Zet de HLF op 160 °C.
Voeg de aardappelen toe, sluit en bak gedurende ca. 20 minuten tot ze knapperig bruin zijn.
Wanneer u de aardappel- en groentesnippers uit de HLF haalt, breng dan op smaak.

Tip
U kunt ook werken met wortelen of pastinaken. Ze zijn ook zeer smakelijk en verrijken uw knabbelplezier.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug