Licht aardappel- en courgettebrood

Licht aardappel- en courgettebrood

  • 500 g aardappelen, bij voorkeur bloemig, gekookt
  • 350 g courgettes
  • 300 g roomkaas, vetarme variant
  • ½ bosje verse peterselie
  • 1 snuifje zout
  • 1 snufje peper
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 100 g bloem
    • voor het paneren
  • 100 g bloem
  • 100 g kruimels
  • 2 eieren
  • 2 eetl. olie

Was en rasp de courgettes, voeg een beetje zout toe en laat een paar minuten staan.
Schil ondertussen de aardappelen en pers ze door een aardappelpers of rasp ze grof met een keukenrasp.
Knijp de geschaafde courgettes goed uit met de handen, zodat overtollig water eruit gaat.
Was de peterselie en hak de bladeren in kleine stukjes.
Meng de aardappelen met de geraspte courgettes en voeg de roomkaas, bloem en peterselie toe.
Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.
Vorm gelijkmatig grote, platte broden van de massa.
Eerst elk brood door de bloem draaien, door de geklopte eieren trekken en tenslotte in de broodkruimels rollen.
Spuit of bestrijk de aardappel en courgettebroodjes met olie, leg ze in de mand van de HLF en bak ze in de HLF bij 180 °C gedurende ca. 8 à 10 minuten.

Tip
Serveer lichte aardappel- en courgettebroden met een dipsaus.

Foto: Blanka Kefer
Bron: Georg Kriz
Gepubliceerd door: ich koche

Terug