Tips en Weetjes

plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje
plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje
Terug naar de receptenpagina.
Jalapeñopepers
Jalapeñopepers zijn groene Mexicaanse pepers die in Nederland ingemaakt in potten worden verkocht.
De smaak lijkt op die van groene Spaanse pepers, maar jalapeñopepers zijn iets aromatischer.
Gebruik de pepers in Mexicaanse gerechten, in salsa's en salades.
Laat ze even met het gerecht meestoven of voeg ze aan het einde van de kooktijd toe.
Meer info?
Julienne
Het in smalle reepjes snijden van vlees of rauwe groenten.
Jus
Een saus op basis van vleesnat. Neem het vlees na bereiding uit de pan en dek het af. Blus het aanbaksel in de pan af met wat water, roer goed met een (houten of kunststof) spatel om alle restjes los te maken. Breng evt. op smaak met zout en peper en giet de jus over het vlees. In plaats van water kan ook melk, room, bouillon, wijn, sherry, cognac of een andere drank worden gebruikt. Desgewenst kan de jus nog wat worden gebonden met tomatenpuree.

Terug naar de receptenpagina.