Tips en Weetjes

plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje
plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje plaatje
Terug naar de receptenpagina.
Inkoken Vocht laten verdampen, waardoor de hoeveelheid vloeistof minder wordt.
Insnijden/inkerven Het met een scherp mes in de oppervlakte van bijvoorbeeld vis, een stuk vlees, groenten, of vruchten een ondiepe snede geven. Doel hiervan kan zijn een marinade of andere smaakmakers beter in het product te laten trekken, wat ten goede komt aan de smaak en de malsheid (bij vlees, gevogelte of vis). Ook kan door het insnijden of inkerven de bereidingstijd aanzienlijk worden verkort (bij grillen of fituren) of het insnijden van het randje vet rond een stuk vlees voorkomt kromtrekken tijdens de bereiding.
Invetten Het met margarine, boter of olie licht insmeren van schalen en of bakvormen.
Invriezen Een conserveringsmethode waarbij voedingsmiddelen tot zeer lage temperaturen (minstens 18 °C of lager) worden gekoeld. Door de lage temperatuur komt de groei van micro-organismen (die bederf veroorzaken) tot stilstand wat de houdbaarheid verlengt. Micro-organismen worden in de diepvries echter niet gedood. Ontdooide producten kunnen niet nogmaals worden ingevroren.
Meer bij vriezen.

Terug naar de receptenpagina.