Zuid-Amerikaanse pompoentaart

  • 400 gr pompoenmoes
  • 250 g boter
  • 250 g suiker
  • 3 eieren
  • 400 g zelfrijzend bakmeel
  • ½ eetl. kaneel
  • nootmuskaat
 
  • kruidnagel
  • ½ dl melk
  • kopje gewelde rozijnen
  • gekonfijte vruchtjes naar smaak
  • zout
  • wat geraspte citroenschil

Pompoenmoes mengen met suiker en boter.
Losgeklopte eieren erdoor roeren, kruiden aan mengsel toevoegen.
Het meel erdoor zeven en tenslotte de rest van de ingrediënten toevoegen.
Oven voorverwarmen op 180º C.
Bakvorm beboteren en bestuiven met meel.
Mengsel erin doen en in ongeveer 45 minuten in de oven bakken.
Zachtjes laten afkoelen.

Bron: De Wassende Maan

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug