Hummus balila, Kikkererwten met boter

  • 1 blikje à 400 g kikkererwten
  • 50 g pijnboompitten
  • 50 g boter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
 
  • sap van ½ citroen
  • 1 eetl. gemalen komijn
  • zout

Proef of de kikkererwten uit blik voldoende zacht zijn.
Voor dit gerecht is dat namelijk wel lekker.
Kook ze anders zachtjes in hun eigen vocht nog een kwartier of een half uur verder.
Bak de pijnboompitten goudbruin in een drupje olie.
Wrijf de knoflook met een snuf zout fijn in een vijzel (zie ook de opmerking boven).
Meng de kikkererwten en de pijnboompitten met de boter, de knoflook en het citroensap en warm even door.
Doe in een schaaltje en bestrooi met de komijn.

Deze hummus wordt warm (maar niet gloeiend heet) geserveerd.
In het oorspronkelijke recept wordt de knoflook rauw fijngewreven en toegevoegd.
Wie dat te hevig vindt kan hem even zachtjes bakken in de boter.

Bron: Onno Kleyn

Terug